2008. február 12., kedd

Várunk a könyvre (Budapest vs. Bangkok)



Nem is telt el sok nap a legutóbbi beírásom óta, de most újra van egy kis időm és hát úgy döntöttem befirkantok pár sort megosztom veletek amazon.com-os élményeinket. Azért is teszek így mert tudom majd kint 1-2 hónap múlva visszaolvasva a beírásokat lehet mulatságos lesz az ottani helyzetbe visszagondolni az itteni állapotokra napokra….

Szóval a helyzet jelenleg változatlan legalábbis ami a könyvet (Lonley Planet Malaysia) illeti amiről korábban írtam. Illetve talán annyi változás van, hogy tegnap kitelefonáltunk az USA-ba a amazon.com –nak megérdeklődni, hogy vajon hol is tart az útikönyvünk „utazása” a nagy világban. Korábban tájékoztattak minket mailben, hogy a könyvünk feb. 8-án érkezik meg Budapestre, de még semmilyen papirkát nem kaptunk és ma már 12-ke van, postaláda üres. Mindenesetre mókás dolgokat olvastunk az amazon hivatalos web-lapján pl. hogy a csomagot a kertben vagy egy bokor mellé, vagy a postaláda tetejére vagy a lábtörlő mellé tehetik. Ez igen érdekes lenne nálunk mivel mi egy 5 emeletes 60 lakásos társasházban lakunk börtön szerű ajtómennyiséggel ellátva. Legalább 6 kulcsos folyosó/ajtón kell bejutni annak az „amazon” emberkének, hogy elérje a lábtörlőnket. De ha egyáltalán el is jutna óda az fix hogy valamelyik idős kedves szomszéd nénik (Szellőné) leszedné egy partvissal.

Végül is a kedves hangú amerikai hölgy a telefon végén tájékoztatott, hogy hiába van 8-ia a mailben még legalább 5-10 nap míg a könyvet eljuttatják hozzánk Budapesten belűl.
A kérdésre, hogy ki a magyar megbízott küldemény szállító csak annyit mondott a kedves hangú amerikai hölgy: thank you, hope that you were satisfied with the service, majd lerakta. Hát ez van?!! bízunk benne, hogy a könyvünk még utazás előtt megérkezik….

Ma újra „csodálatos” mínusz 4 fokos reggelre ébredtünk Andival. A hírekből értesültünk, hogy hamarosan – 10 fok is lesz majd éjszakánként. – de jó!!! Elgondolkodtató, hogy hamarosan ha megérkezünk Bangkok-ba akár 50 fok különbség is lesz Budapesthez képest. Ismerve magamat elsőre imádni fogom, de valószínűleg pár nap után a légkondi alatt fogok hűsölni. De nem sokat csak amennyit muszáj mert folyamatosan menni fogunk! A hónapok óta tartó hideg miatt nem sokat mozogtunk eddig. Minden nap ránézek a garázsban a biciklikre a motorra és csak sóhajtok. Egyet azért mert „de jó hogy van nekünk” egyet meg azért mert nem használhatjuk őket. Itt jegyezném meg, hogy független attól hogy utazásunk első napjait (8-at) egy nagyvárosban töltünk - nagyon nagyban – sikerült egy olyan szállodát találni aminek a tetején egy szerény kis medence van!!! Ugyhogy hiába lesz dög meleg mi akkor is egy kellemes tetőtéri 26. emeleten levő medencében tudunk majd esténként hűsölni. Íme egy kép a medencéről és a hotelről.


Fontosnak tartom kiemelni, hogy a sawadee.com-ról csináltuk a foglalást és csak napi 2160 THB ba került így a szoba szemben a 4500THB –os hívatalos árral!!! Egyenlőre elégedettek vagyunk, de ez majd kint fog igazán kiderűlni jó választás volt-e. A tömegközlekedés szempontjából biztosan, hiszen a híres sky train a szálloda mellett jár.

Sajnos még nem gyógyultunk meg 100% ban az influenza járványból. Még mindig köhögünk…. Remélem hamarosan meggyógyulunk… folyt. Köv. hamarosan….

DEC.18.

Mr. Vu lett a helyi idegenvezetőnk! 11 körül indultunk a Hai Van hágóra, ami a híres császár város, Huē felé vezető, mintegy 130 km- es út r...