2008. május 9., péntek

Május 8.









Ingatlanok mindenfelé

Délelőtt átköltöztünk az 1002-es bungiba, mert a mienkben pont nem volt már elérhető a WiFi. Hamar ment már van rutinunk benne...
A délelőtt maradék részét a medencében töltöttük a kánikulára való tekintettel, majd 1 órakkor elindultunk az ingatlanos randinkra. Erről inkább a képek beszéljenek!

Este 6 után értünk vissza a resortba és egy 20 perces zivatar után elindultunk a Fishermans village-be vacsorázni.
Ismét isteni curryt és salit ettünk, közben élő zene - thai stílusban Elvis számok- amit Polett és Blanka már jól ismer :-)

Éjfél felé értünk vissza azóta blogtöltés megy és kutyáink (egyre szaporodó számban) megvacsiztatása.

Jó éjt!

2008. május 7., szerda

Május 7.











Ingatlan nézőben

11kor találkoztunk a megbeszélt helyen Tibiékkel az egyik ingatlan beruházó és közvetítő irodánál. Mivel nem volt még ott a kontakt sétálltunk megnéztünk egy nemrég befejezett lakóparkot a hegyoldalban majd visszacsurogtunk az irodához. Itt átnéztük a lehetőségeket majd nyomtatott verzióban is magunkhoz vettük az ajánlott ingatlanokról szóló anyagot és holnapra egyeztettünk időpontot a személyes megtekintésekre. Délután 2-re értünk haza, egy gyors fürdés és már indultunk is a 4 órás meetingre egy másik irodához, ahol tegnap fixáltuk ezt az időpontot.
Elsőként a saját beruházásukat néztük meg, ami bár gyönyörű és lokálisan is megfelelő de a kivitelezés nem volt annyira megnyerő a ház körül magasan húzódó kőfal miatt és a projekt félkész állapota miatti építkezésből kifolyólag.

Még két telket megnéztünk Maenam Hillsen, versenyképesnek nem mondható de alkuképes gyönyörű panorámával.

6 óra lett mire hazaértünk, kellemesen elfáradva sok infóval. Most vacsora következik... Csajok! Kutyák jól vannak, hiányolnak Titeket, Madzsu is előkerül többször egy nap és vigyorogva jön udvarolni! Még a gyerekeket nem láttuk!

2008. május 6., kedd

Május 6.





Gyönyörű, felhőtlen égbolt

Reggel olyan makulátlan idő köszöntött minket, hogy magunk is megirigyeltük magunkat (pláne az elmúlt hetek után) Egyszerűen adta magát a program - Blanka,Polett! Sejtitek, nem?! - irány a pocsolya, bokáig érő viz, napsütés...

Ezt az édes semmit tevést 3 -ig élvezhettük majd irány Tibiékkel az ingatlan iroda és infó gyűjtés.
Senkit sem akarok untatni az ingatlanpiaci helyzettel Samuin, pláne, hogy most írtam 1 oldalas eszmefuttatást erről ide a blogra majd mentéskor elszállt az egész. Képtelenség ismét összefoglalnom, de akit mélyebben érdekel nagyon szívesen ecseteljük, mi sem hobbiból gyűjtjük az infókat és piaci elemzéseket.

Este még egy kellemes vacsi a Chill Out Caféban itt a parton és kutya etetés napzártaként. Holnap 11 és du. 4 kor megyünk lakásokat és telket nézni, persze most felhő-mentes az idő, de nem bánjuk mert megismerünk egy szeletet az ázsiai luxusingatlan piac felfutásából.

M'jus 4/5.





Vegyes időjárás...


Vegyes időjárás...

Borongós 2 napunk volt, igen sokat rohangáltunk itteni dolainkat intéztük,, amikor kisütött a nap a medencénél és a tengerparton élveztük a meleg sugarakat ha épp ot voltunk. Sok információt szereztünk eredményes napokat zártunk. Szerencsére esőből csak néhány cseppet kaptunk igy 4,5-én bejártuk a Nathon fölötti hegyoldal kanyargós és nem kissé meredek útjait, félkész hézakat nézegettünk, egyik - másik teraszáról megcsodáltuk a kilátást. Helyi befektetőkkel beszélgettünk nagyon érdekes és informatiiv volt....

Mivel a főútról jobbra és balra (a tenger felé) is számos út kanyarog minden irányba, van hova kirándulni ahol mindig talál valami érdekeset az ember, vagy egy vizesést vagy egy álomszép villa negyedet. Sok az eladó-kiadó ingatlan, folyamatos beruházások szinhelye a sziget. Egy kis matek: egy két hálós, luxus szinvonalon kivitelezett ház vagy apartment lakás saját medencével 6-1O.OOO OOO THB attól függően , hogy "rózsadombi" vagy kevésbé központi, hogy tengerre néző vagy dzsungel elhelyezkedésű, de körülzárt területen, 24 órás porta szolgálattal, gondnokkal, ha kell szoba szervizzel, reptéri transzferrel és egész éves felügyelettel, takaritással, bérbe adással ha szükséges stb. Namármost az ingatlan árak évi 1O-15%-os emelkedést produkálnak. A bérbeadással meg lehet bizni az üzemeltetőt 2O% jutalékért, ebben benne van a takaritás, gondnoki munka házon belül is, transzfer a reptérre és -ről ill. bármit biztositanak amire igénye van a bérlőnek, magyarul egy 5 csillagos resort szolgáltatásait nyújtják. Egy ilyen lakást/házat napi 2OO USD-ért adnak ki.
A rezsi itt egy ekkora inatlanra - ha internet és non stop légkondi is kell - kb. 3OOO,- THB. Befektetőknek lehet számolni! A turisták és az itt lakó vagy ingatlant vásárló külföldiek száma évről-évre növekvő tendnciát mutat. A Lynx sem tévedhet ekkorát :-)

Feri! Mégiscsak kellemesebb gumipapucsban és atlétában házakat mutogatni :-)

Egyébként 12 világszintű szálloda lánc kezdi meg hamarosan a beruházását a szigeten hamarosan, egyszóval nem a "budget" turisták végállomása lesz a sziget.

A pálmák életben maradása miatt egy kicsit aggódtunk látva a sok épitkezést, de ma Anitáék (külön köszi Feri a közreműködést, hogy megismerhettük Tibit és Anitát) - Tibi párja, ezúton is köszönjük Nektek a sok segitséget!!! - megnyugtattak, hogy szigorú szabályokat léptettek életbe a sziget gyönyörű környezetének megóvása érdekében. Ezért sem lesz sosem egy 2. Phuket ebből a szigetből.
Phuket szerelmesek bocsi, az is fantasztikus hely, inkábbb a zsúfoltságra céloztam mint a környezetre.

Este még egy szerény vacsira volt kapacitásunk mielőtt álomra hajtottuk fejünket.

Másnap pihenés a resortban és egy Tescós bevásárlás - igen európai program, de szükségünk volt néhány dologra. Mivel az idő sem brillirozott és Bence is eléggé meghűlt a légkonditól nem terveztünk komoly jövés-menést, lesz még a héten abból elég.

(Elnézést akinek bántja a szemét de nincsen hosszú "i" ezen a gépen)

DEC.18.

Mr. Vu lett a helyi idegenvezetőnk! 11 körül indultunk a Hai Van hágóra, ami a híres császár város, Huē felé vezető, mintegy 130 km- es út r...