2008. március 15., szombat





Királyi Palota-Wat Pho

Ébredés után egy isteni reggeli (thai tészta, sült rizs, sült borzas krumpli golyó, sült paradicsom, bacon, omlettek kívánság szerint, francia pirítós, sült sonka, műzlik, édes péksütik és rengeteg sült húsik nagyon finik …inkább holnap lefotózzuk mert írhatnám reggelig) majd útra keltünk a Palota felé.

Úgy döntöttünk, hogy ma nem esünk bele a tipikus turista csapdákba – mint tegnap este amikor fél kg lychie-ért fizettünk 200 THB-t (1200 HUF) ami 30 lett volna ha a közértbe megvesszük (pofára ment). Tehát elindultunk a Sky Train felé, ami kb. 10 perc séta a hoteltől. Megvettük a feltölthető (sok credit-el) kártyát fejenként 180 THB-ért és 1x-i átszállással elértük a Chao Praya folyót. Pont a központi kikötőbe futott be a vasút. Itt elkaptunk egy Express hajót, ami egészen a Királyi Palotáig vitt el bennünket. A palota felé menet elkapott minket egy kedves thai ember, aki közölte, hogy most a szerzetesek imádkoznak a palotában ezért zárva van de addig szívesen elvisz minket 30 THB-ért a „Lucky Buddha” és valami másik nevezetességhez. És mindezt a térképünkön be is jelölte „x”-el. Most, hogy nézem a térképet a jelölései alatt semmi sincs, de azért kedves volt tőle. Bence javaslatára elhalasztottuk ezt a programot és elindultunk a palota felé hátha mégis nyitva lesz J…
Naná, hogy nyitva volt, sem imának, sem szerzeteseknek nyomát sem láttuk.
Még a bejáratban elcsípett egy őr és elirányított a ruhakölcsönzőbe, mert nem volt elég hosszú a ¾-es nadrágom és egy vastag anyagból szőtt szoknyát kellett bérelnünk a bebocsátáshoz (hozzá tenném, hogy számos turistát láttunk a palota területén hasonló öltözetben mint az enyém és nem vetették fel velük ezt a rettenet meleg lepedőt). Erről a lepelről annyit, hogy méregzöld és a levegőt hermetikusan elzárja a test elől = fullasztó!

A palota építészetileg csodás, a képek talán vissza adnak valamennyit.

A palota után egy kellemes negyed órás sétával (közben helyi bazárok) elértünk a Wat Pho-hoz ami Bangkok legrégibb és legnagyobb temploma. Itt található a leghosszabb fekvő Buddha valamint Thaiföld legnagyobb Buddha-szobor gyűjteménye.
Ezután a kellemes 5 órás séta után elindultunk vissza a hotel felé a már ismert úton.

Mivel a lábunkat hólyagosra törte a cipő, jó lett volna nem eltévedni… Mivel hamarabb szálltunk le a hajóról, várt egy kellemes séta a sky train megállójáig. A régi városrészen át vezetett az út, kár lett volna kihagyni, max. kizárólag papucsba járok 1 hétig.

Lassan éhen halunk, irány az arab negyed egy kis Internet lopással egybe kötve. Ugyanis tegnap Bence észrevette, hogy a fizetős Internet cafe-ban van live WiFi, ezért ma beülünk a szemben lévő étterembe és megkíséreljük a netet elcsípni J

Még kihagytuk fent, hogy mikor hazaértünk a fárasztó nap után feltipegtünk a 19-re és bemásztunk a jaccusiba lazítani, aztán úsztunk egy nagyot. Kifigyeltük hogy a sky train megállója pont látszik a medencéből (a medence meglepően nagy 33m x 10m és 170cm mély langyos vízzel, jaccusi az olyan 5 személyes lehet – de csak mi vagyunk benne mindig J)

Folyt.köv holnap

2008. március 14., péntek


Repülés
Korán reggel indultunk kb. 7:00 am kor Budapestről. Andi papája vitt ki minket és könnyedén már kint is voltunk olyan f 10 kor a bécsi reptéren . Kellemes reggeli kávé a nagy forgatagban , közben telefonok skypon a családtagoknak és barátoknak és zabálás non-stop. Az idő repült és egyszer csak azt vettük észre, hogy már a gépen ülünk.. Itt kell megjegyezzem, hogy Andi annak ellenére hogy igen nehezen viseli a repülés előtti perceket ma nagyon ügyes és laza volt.….jókat dumáltunk és no-para volt – szeretem Őt nagyon… Elutaztunk? – hümm ….!!!! ez még most olyan hihetetlen

2:30 pm Nagyon elégedettek vagyunk a szolgáltatásokkal. Nagy a hely és nagy a dvd is előttem jó a consol és jók a játékok meg a filmek. Finom volt az ebéd melyet a felszállás után már 30 perccel tálaltak. Lehetet csirkés (olyan thai kaját rendelni) illetve szokásos marhás krumplis tápot (angol típus ) kérni. Andi csirke volt én marha – nagy marha!!! mert a csirke jobban nézet ki és finomabb is volt. Mindettől függetlenül összességében minden jó eddig, szuper volt a felszállás és a gép méretei is nagyok, privát 2-es blokkban vagyunk közel klotyóhoz és a balli is nagyon finom volt amiből minnyá 3 at is megittam. Összességében 2 és fél órányi repülés után azt kell mondjam elégedett vagyok (Andi már alszik) jók a filmek és a játékok is meg itt a lap top… Remélem hamar eltelik az idő. Van rengeteg könyv és újság is velünk. Élvezem, hogy on-line tudok írni mi történik.

Kb. még 6 órányi repülés – (épp egy könnyed Horvátország kocsival) – és már ott is vagyunk Bangkokban. Ott vár minket „elvben” a szálloda embere reggel helyi idő szerint 6:30 am kor (Bp 12:30 pm) . Bevisz minket a szállodába ezt rafináltan már otthonról leszerveztem. A hosszú utazás után mindig „kész” az ember és jobb ha viszik-hozzák. Ez egyébként nem a mi stílusunk ez, de így a tutti ha befutunk később minden magunk intézünk majd.

Na ennyit így a repülésről majd folytatom a szállodából mi volt.

Most pedig ünnepélyesen megiszok még 1 ballit és elgondolkozok hogyan fogok dohányozni a gépen…?????

...sehogy... Bence nem dohányzott a gépen végül.

ÉRKEZÉS

5:30 kor leszálltunk a 27 fokos Bangkokban. A taxi várt ránk fél óra alatt bent voltunk a városban és még egy 15 perc múlva a szobánkat is megkaptuk.
Ezek után 5 óra alvás következett. Rövid séta a 35 fokban arra késztetett bennünket, hogy felmenjünk a szálloda tetején lévő sky poolba. Hááát nagyon szuper kivéve hogy drága a hotelben a net, ezért most este fél 8 kor még kerestünk egy net kávézót és innen írtunk.

Mivel szeretnénk egy nagyot aludni, mára búcsúzunk!!!

jó éjt!

2008. március 11., kedd

be kéne pakolni lassan


Csak röviden pár szó mert most már tényleg indulás hamarosan. Szóval a 40 pontos listámat lassan kivégzem ami az intézendőket illeti. Vannak még fekete foltok de idő már kevés. Nagyjából az alapokat összeraktuk a többi majd ahogy esik úgy puffan. Hétvégén egy kellemes kis búcsú buli volt melyre sok szeretett barátunkat meghívtuk . Ezúton is köszi mindenkinek aki ott volt velünk jó volt nagyon. Akik meg még jönnek utánunk jó utat és klassz lesz kint együtt. Néhány kép mellékelve a buliról.

DEC.18.

Mr. Vu lett a helyi idegenvezetőnk! 11 körül indultunk a Hai Van hágóra, ami a híres császár város, Huē felé vezető, mintegy 130 km- es út r...