2008. április 23., szerda

Április 21.










Maenam Beach, Choeng Mon beach, vacsizás

Mai napunk első felét a mi kedves kis partunkon töltöttük az újjonan szerzett zöld gumimatrac társaságában. Mivel 36 fokot jelzett a hőmérő árnyékban, a legjobb dolog amit tehettünk a pancsolás volt. Természetesen a gumimatrac nem élte túl a fürdőzést, de egy nagy csomót kötöttünk az egykori fejpárna helyére így még használható.

Nemsokkal dél után összepakoltuk a sznori cuccot meg a türcsiket és átrobogóztunk a közeli - 10-15 perc - Choeng Mon partra. Ennek a partszakasznak nagyon szép a fekvése, egy kisebb szigetre át lehet némi séta + úszás árán jutni, de apálykor át is lehez sétállni, mert a tenger annyira visszahúzódik, hogy a homokon sétállva elérhető a sziget. A képek jobban vissza adják a táj szépségét, ezért jónéhányat betettünk fent.

Egy kellemes koktél után besétááltunk pár métert a vízben és letelepedtünk egy homokpadra. Itt a víz annyira sekély, hogy háton fekve lehet benne napozni órákat.
Felvettük a sznori szemüveget és beljebb úsztunk (inkább mentünk 4kézláb) ahol kisebb-nagyobb, pöttyös-csíkos, színes halakkal találkoztunk.

Erről a partszakaszról nehéz elindulni, ezért majdnem este 6-ig ittragadtunk.

Visszatérve a Burinkba - Maenamburi ahol lakunk - lefürödtünk, átöltöztünk és elindultunk Chaweng Beachre (ez a nyüzsi) a kedvenc Seafood éttermünkbe vacsorázni. Ez volt a szülinapi vacsim, ami nagyon kellemesen, finom bor és ízletes étkek elfogyasztásával telt.

Vacsora után sétálgattunk még az üzletsoron, vásároltunk egy-két vásárfiát majd hazafelé belebotlottunk a helyi vursliba, ahol darts-al lufikat dobáltunk némi nyeremény reményében. Persze azt a mennyiséget amiért kaptunk volna valami értelmes nyereményt - pl. plüsskutya -lehetetlen volt elérni... De jót mulattunk közben!
Volt itt még valami helyi bingo utánzat, élő koncert, marionett játék és hatalmas kivetítőn a Casino Royal thai nyelven. Az egész város kitelepült és nagy gyékényeken ültek/aludtak a színpadok előtt. Nagyon kellemes, egyedi hangulata volt a helynek.

Összeségében nagyon nagyon jó nap volt és az idő is a kedvünkben járt!

Nincsenek megjegyzések:

DEC.18.

Mr. Vu lett a helyi idegenvezetőnk! 11 körül indultunk a Hai Van hágóra, ami a híres császár város, Huē felé vezető, mintegy 130 km- es út r...