2008. május 19., hétfő

Május 17.
























. Krabi – Ao Nang

Az időjárás kedvezett nekünk, rekkenő hőség köszöntött minket már ébredés után. Sejthető volt, hogy 3 nap kocsikázás után maradunk egész nap a part körül és kiélvezzük a felhőtlen napsütést.
Igy is tettünk egészen délutánig amikor felkerekedtünk és egy kis környékbeli kirándulásra indultunk:

Célunk a Wat Tham Seua azaz Tigrisbarlang-Templom megtekintése volt, azonban Krabi szövevényes útjain eltévedtünk rendesen. Szerencsénkre a másik érdekességet a Wat Shai Thai-t megtaláltuk!
Ao Nangtól 7 km-re a 4O34-es út mentén egy hatalmas mészkőszirt alatt, hosszú sziklamélyedésében fekszik egy 15 méteres Fekvő Buddha, melyhez egy kis Wat is tartozik. Az igazi Wat stilushoz kevés ugyan a bentlakó szerzetesek száma, de valaha működő kolostor volt. A Fekvő Buddha szobra mellett található még egy harang nélküli harangtorony, néhány trát kaduk (csontereklyetartó, melyben a hivők hamvai vannak eltemetve) valamint egy korábbi hamvasztóterem alapja abból az időből, amikor még a kolostor aktiv volt.
A felsoroltakon kivül találtunk még 7 apró kutyakölyköt!

Krabitól 19 km-re nyugatra a Laem Phón -Shell Cemetery - található az úgynevezett Kagylóhéjkövület temető (Su-Saan Hoi), ahol a 75 millió éves (mire odaértünk már fiatalodott, mert a bejáratnál álló tábla szerint 4O millió éves) kövületekből a tengerbe nyúló óriási táblák képződtek. Ha nem tudom mi az amin lépdelünk akkor töredezett betontömbnek néztük volna, de ez csak a mi hozzá-nem értésünk a kagylók felfedezhetők voltak helyenként a táblákban.

Innen kezdődött 2 órán át tartó „találjuk meg Wat Tham Seua-t” kálváriánk.

Végül visszataláltunk Ao Nang-ra ahol bekuckóztunk szállodánkba és felkészüljünk a másnapi indulásra Nakhon Si Thammarat-ba.

Nincsenek megjegyzések:

DEC.18.

Mr. Vu lett a helyi idegenvezetőnk! 11 körül indultunk a Hai Van hágóra, ami a híres császár város, Huē felé vezető, mintegy 130 km- es út r...