2008. május 30., péntek

Május 27.







Folyamatos internet problémák miatt nem tudtunk naponta feltölteni, de ezt most pótoljuk!



Motorjogsi...

Reggel 9-kor kellett volna megjelennünk a "vizsgán" de sajnos lekéstük. Ennek a rövid története a következő:

Egész éjjel lázasan tanultunk a másnapi jogositvány megszerzéséért, teszteket töltögettünk... és ebből egy szó sem igaz. ELALUDTUNK!!!

Utána szerettünk volna nézni milyen is egy ilyen vizsga itt Thaiföldön, mit irnak más külföldiek, mik a tapasztalatok. Ezért szinte semmit sem aludtunk hajnalig, pontosabban Bence reggel 7 3O kor aludt el. A délután 1 órás ébredés mindent eldöntött.

Úgy döntöttünk - ha más igyalakult - hogy elmegyünk a vizsgaközpontba és legalább megmutatjuk az előző nap begyűjtött papirokat, hogy megfelelőek-e és megkérdezzük mehetünk vajon másnap...

A papirokkal minden rendben volt - még az orvosival is- és természetesen másnap reggel 9-re mehettünk!

Visszafelé még beugrottunk a gyógyszertárba, ami ismét egy tanulságos történet és tökéletesen példázza a "same-same but different" mindenre használt és jellemző szólást.

Kizárólag egy fajta gyógyszert kerestünk, melynek gyártója a Schering. Arra számitottunk, hogy esetleg máss néven de ugyanaz a gyógyszer meglesz itt is. Bementünk hát a patikába és a megmutattuk magát a csomagolást, hogy ilyet keresünk. Találunk is egy Schering készitményt!A csomagolás formája hasonló is volt, a gyógyszer neve természetesen nem is hasonlitott, de erre fel voltunk készülve. Az eladó egyik kezében az én dobozom a másikban az itteni termék, majd elkezdte összehasonlitani mely abból állt, hogy leszámolta: 21 db az övében és 21 darab van az enyémben is... azt mondta ez nagyon jó jel, tehát jó lesz. Mondom neki, hogy az enyémben több féle szinű gyógyszer van ami nem csak esztétikailag jelent valamit, hanem az összetételre is van hatása. Erre nem tudott mit mondani , ezért elkezdte az általunk oda adott dobozon lévő adatokat összehasonlitani az övékével. Mivel ez egy üres levél volt nem maga a doboz csak és kizárólag a gyártás időpontja és a lejárat volt rajta. Mivel ez nem stimmelt az ő gyógyszerükön található számokkal kérdően nézett, de mondtam, hogy ennek nincs jelentősége. Még nézegette egy kicsit és közölte, hogy "same-same" jobb és bal kezében lévő 2 különböző gyógyszerre nézve, a mondatot már együtt fejeztük be mely igy hangzott "but different".
Másnap összehasonlitottuk a hatóanyagot a 2 gyógyszerben és teljesen más volt terészetesen.

Nincsenek megjegyzések:

DEC.18.

Mr. Vu lett a helyi idegenvezetőnk! 11 körül indultunk a Hai Van hágóra, ami a híres császár város, Huē felé vezető, mintegy 130 km- es út r...