2008. május 30., péntek

Május 28.








A VIZSGA!

Reggel fél 9-re már a papirokat adtuk le a regisztrációs ablaknál, majd megtudtuk, hogy a vizsga fél 1O-kor esedékes és külföldieknek, akiknek van jogsijuk csak egy reflex és látásvizsgálat kell! Mivel volt 2 óránk elmentünk még a környéken kocsikázni, majd fél tiz előtt 1O perccel visszamentünk a tett helyszinére.

Egy kb. 8 főből álló kis csoport verődött össze a mai vizsgára akikkel felbaktattunk az emeletre, ahol a tanfolyamokat is tartották. Itt a folyosón találtuk meg azt a gépet, melyre alapszik a vizsga.(kép)
A képek magukért beszélnek, inkább magáról a vizsgafeladatkról irnék:

1. egy szék előtt 2 pedál a földön, 3-4 méterre egy "fekete doboz" amin zöld és piros lámpa. Amig a zöld ég nyomod a gázt, amint felgyullad a piros a fékre kell lépni. Itt a reakcióidőt mérik, ha túl lassan lépsz a fékre sipol a gép és ha ezt egymás után 15x elszúrod akkor félre állitanak (aztán a félre állitott hölgy a legvégén kapott még vagy 5 próbálkozási lehetőséget)

2. egy kis doboz, rajta fel és le gomb. Ez irányitja az elöbb emlitett fekete dobozban lévő kis rudat. A rúd egy kör alakú lemezre van rögzitve és azzal együtt forgatható. Ezt a rudat be kell állitani a joystick segitségével párhuzamos helyzetbe a fixen álló másik kis rúd mellé.

3. hasonló szerkezet mint amikor a szemét vizsgálják az embernek. Álladat egy fém szerkezetbe behelyezed és a jobb és bal halántékod magasságában két kis lámpa gyullad fel. Először a bal majd a jobb oldalit kell megnevezni, milyen szint látsz felvillani rajtuk.

Ezek után a földszinten vártunk 15 percet, készitettek 2 fotót és 1O perc múlva kiadták a hivatalos, műanyag kártyás autó és motor jogositványt. 2 darabot! Külön-külön!

A nagy megrázkódtatást kipihenni elementünk Thongtakian Bay-be , ami egy kis öböl 4 resorttal, finom fehér homokkal és csodaszép sziklás partoldallal Chaweng után.

Este elmentünk a bandával egy nagyon klassz olasz étterembe mely Locanda néven fut, ahonnan Attilát és Szilvit kikisértük a reptérre mert ők indultak haza Budapestre. A reptér kifutópályája végén elhelyezkedtünk, hogy megnézzük a gép felszállását, de annyira rézenditett az eső, hogy nemsokkal késöbb elindultunk haza.

Nincsenek megjegyzések:

DEC.18.

Mr. Vu lett a helyi idegenvezetőnk! 11 körül indultunk a Hai Van hágóra, ami a híres császár város, Huē felé vezető, mintegy 130 km- es út r...