2008. március 17., hétfő

Márius 16.




TIFF, Home World Expo,Sport Fair egyszerre

A mai napunk egyetlen céljaként az IMPACT kiállítási center felkutatását tűztük ki. Így a kihagyhatatlan reggeli után elindultunk saját szervezésben megkeresni. Utunk célja nem csak a nyaralás világlátás hanem egy-egy kiállítás megkukkantása is amiket otthon kerestünk még ki hónapokkal ezelőtt. A mai kiállítás nem is annyira üzleti céllal választottuk hanem mint érdekességet. Miután a recepción megkérdeztem milyen messze van és mennyi a taxi. 1,5 óra és kb. 200 THB volt a válasz, így magunkhoz vettük a sky train bérleteket és lesz ami lesz nekivágtunk. Célirányosan a kedvenc arabnegyedi Internet kuckóban indítottunk, hogy az IMPACT weboldalán megnézzük a „hogyan jutsz el” tanácsokat. Olvastuk, hogy van buszjáratuk ami a sky train egyik végállomásáról indul, pontosabban egy park (Chatuchak Park) elől. Eddig egyszerű volt… a sky train végálomásn volt ami kb 20 perc. Itt volt a bizonyos park ahol a direkt járat közlekedik az IMPACT-re.
Na de ez a park igen csak nagy… és itt van az összes létező állami busztársaságnak megállója is… nem gond megoldjuk.
Rossz irány… több kedves, de angolul semmit sem értő thai…jó irány… Az irány ok. Végűl egy kedves biztonsági őr el is kísért a sky train megállóján belül a helyes irányban egy darabig, majd rámutatott a buszunkra ami egy parkolóban 1 emelettel lejjebb állt. A múlt idő helyes, mert amíg jegyet próbáltunk venni – thai nyelven ki volt írva valami az iroda ablakára, ami sok mindent jelenthetett, de biztosan nem azt hogy „rögtön jövök” mert soha többet nem jött arra senki – a busznak nyoma sem maradt. A megállóban megtudtuk azonban, hogy jó helyen vagyunk és az IMPACT saját járata 30 percenként jár. Ez így igaz is volt, megvártuk a következő indulást. Út közben ízelítőt kaptunk az ázsiai vezetési technikákból 1,2,3,4 vissza 2 padló, de a legutolsó pillanatban mindig sikerült eldöntenie, hogy a jobb vagy a bal oldali elágazást választja a sofőr. Pik-pak megérkeztünk és mindenki túlélte (hozzá teszem, hogy a vezetési stílus ellenére 1 db törött vagy sérült autót sem láttunk… döntse el mindenki miért…azért még én is gondolkodom J)

A TIFF nevezetű bútor kiállítás 1 mondatot ér: szép bútorok, otthon is elérhető –persze nem ilyen árakon, de azért az olcsótól messze voltak az árak.

Sport World Expo: Fitness gépek, masszírozó kütyük, a világ nagyobb sport márkáinak ruházata és cipői itt megvásárolhatóak, igazából nem is rossz áron pl. Nike poló 300-800 THB (szorzó 5,7)

Home Pro: tv-k, ágynemű, víztisztító, takarítógép stb.

Majd vissza a busszal – már nem az őrülttel…??? – és a sky train-el a Siam térig (belváros, plázák, nyüzsi) be a Siam Shopping centerbe ami teljesen európai, nem is éreztük túl jól magunkat. Azért befizettünk a Siam Woter World-ben egy 4D-s mozira! Háááááááááááát, nem ragozom itt mennyire gyenge volt, de hamar vége lett J

Séta vissza 2 megállónyit a hotelünkbe. Megvan a 3. vízhólyagom!!!

Mivel több mint 6 és fél órát meneteltünk ma stand-ról standra meg kiállításról kiállításra egy kellemes naplementés úszással zártunk a sky poolban. Könnyed 2 órás pihenés után most elindulunk net- telefonálni és ezt a szobában megírt anyagot feldobjuk a netre nektek mivel ma nem tudtam netet halászni. Közben kaja valahol és utána esetleg tuk tukkolunk valahova.

Nincsenek megjegyzések:

DEC.18.

Mr. Vu lett a helyi idegenvezetőnk! 11 körül indultunk a Hai Van hágóra, ami a híres császár város, Huē felé vezető, mintegy 130 km- es út r...