2008. április 12., szombat

Április 12.






















Zenith pihenés, sky pool, fodrász és este Songkran fesztivál a belvárosban…

9 órakor már ott sorakoztunk a reggeli pultnál és válogattunk a sok finomság közül. Reggeli közben egy jó nagy esőfelhő érkezett a város fölé ezért még visszavonultunk a szobába, ami annyira jól sikerült, hogy 2-kor ébredtünk. Mivel a forróság ma sem hagyott alább, felmentünk a sky poolba fürdeni, csak így lehet kibírni ezt a hőséget.

Lassan összeszedjük magunkat és nekivágunk a városnak. Tervezett programok: fodrász, patyolat, belváros…

Igaz már elmúlt éjfél is, de most érkeztünk vissza a Khao San road Új évi (Songkran) forgatagából.
Időrendben azonban még visszatérnék a délutáni fodrászatra egy pár szó erejéig. Bence nem bírta tovább így kinéztünk egy fodrászt magunknak és lesz ami lesz alapon bementünk. Én végig fotóztam, arra gondolva, hogy a végeredmény mókás lesz, amolyan thai-style… És nem! A fodrász olyan alapossággal dolgozott Bence fején, hogy a végeredmény tökéletes lett!

Ennek örömére este elindultunk - Bencetökéletesen zselézett hajjal és talpig fekete ruhában - megnézni a fesztivál hangulatot…A Siam Plaza-nál beugrottunk egy tuktuk-ba mivel az ottani koncertnek már vége volt és bevitettük magunkat a Khao San road-ra, ami önmagában is minden útikönyvben szerepel mint híres vásárló utca.
Leszállva a tuktukról egy pár percet hezitáltunk látva a vízi pisztoly árusok tömegét az utca elején, valamint a kifelé sétáló emberek csurom vizes ruházatát illetve valami agyagszerű anyaggal összemaszatolt bőrét.
Nagyon nagy volt a hangulat! Az utca mindkét oldalán fürtökben álltak az emberek vízi puskával, vödörrel, üvegekkel… jól felszerelkezve és az úton haladókra öntötték a vizet literszámra. Pár méter múlva már mi is pontosan úgy festettünk mint akiket az utcákból láttunk kijönni néhány perce. Hatalmas vízi csaták szemtanúi és áldozatai lettünk minden percben, amikor is a vízipuskák erejét mérte össze az egymással szemközti oldalon álló csapat. Közben valami por és víz elegyéből készült masszát kentek az arcunkra, vállunkra, hajunkra, hátunkra ahol értek…
Mindeközben a pub-okból és bárokból teljes hangerőn szólt a zene, amire bent és kint az utcán is táncoltak a fiatalok. Sajnos mi nem tudnánk az Új Évet így köszönteni otthon mert –4 fokban ez annyira nem poénos, itt viszont még most is van 30 fok.

Nagyon jól éreztük magunkat, holnap ismét csatlakozunk!

Nincsenek megjegyzések:

DEC.18.

Mr. Vu lett a helyi idegenvezetőnk! 11 körül indultunk a Hai Van hágóra, ami a híres császár város, Huē felé vezető, mintegy 130 km- es út r...