2008. április 5., szombat

Április 4





Sikerült tegnap hajnali 3-ig Hong Kong szálláslehetőségeiben elmerülnünk, ezért a nap első felét a pihenésnek szenteltük a medencénk partján. Igaz dél körül tettünk egy gyenge próbálkozást a Pattayát követő partok megismerésére, de a sötét viharfelhők visszavonulásra késztettek, ezért visszamentünk a mi kis kényelmes szállodánkba.

Mivel estére az élettől lüktető Pattaya Beach-et terveztük be, jobb is volt egy kicsit még előtte pihenni.

Sötétedés után bevetettük magunkat a bárok, éttermek nyüzsgő forgatagába. A már jól ismert rendőrség épülete előtt leparkoltunk – féltve a motort – majd egy igen hosszú sétának vágtunk neki. A félhold alakú partszakasz közepétől indultunk és egészen a sétáló utcáig gyalogoltunk el ami a partszakasz déli vége.

Végestelen-végig üzletek (ruhák, cipők, bőröndök, papucsok, pénztárcák, órák, dvd-k stb.) melyek előtt a helyi ízek kipróbálására csábító kis kocsikon főzik az egyszerűbb thai ételeket és azonnal fogyasztható állapotban árulják a mangót, dinnyét, ananászt, kókuszt stb. valamint ezekből készült shake-t.

Az utca utolsó részét estére sétáló utcává alakítják. Jobbra balra „go-go” bárok, pub-ok, éttermek várják a vendégeket. Minden bár ajtajában 5-10 kisiskolásnak vagy cowboy-nak öltözött lányok kiabálnak, hogy hozzájuk menj mert náluk van a legjobb műsor vagy a legolcsóbb ital. A bárok teraszain fürtökben lógnak az alkalmi „barátnők” akik elsődleges célja a fogyasztás növelése, aztán… ki mire vágyik.

Igazi mozi volt végigsétálni, de a legnagyobb élményt nem csak a mindenhonnan üvöltő zene (természetesen minden bárból más és más stílus üvölt) jelentette számunkra, hanem az a rengeteg ízlés ficamos orosz turista… Hát betegre röhögtük magunkat rajtuk.

Visszafelé betértünk egy masszázs „szalon”-ba ahol a jól megérdemelt lábmasszázsra befizettünk. 1 óra mennyország, majd folytattuk utunkat a motorhoz.

Kellemesen fáradtan visszaértünk a szállodába és a másnapi indulásig megmaradt 5 órát alvással töltöttük mivel reggel 8-ra jön a busz értünk.

Nincsenek megjegyzések:

DEC.18.

Mr. Vu lett a helyi idegenvezetőnk! 11 körül indultunk a Hai Van hágóra, ami a híres császár város, Huē felé vezető, mintegy 130 km- es út r...