2008. március 23., vasárnap

Március 21.





Repjegyek intézése

Mára kevésbé érdekes de annál hasznosabb programunk volt. Elsőként meg kellett találnunk az Eva Air hivatalos irodáját, hogy a Hong Kong-i utunkat 8 napról 5-re rövidítsük. Azért hoztuk meg ezt a döntést mert ez a város igen drága így inkább kevesebb időt töltünk de normálisabb szállodában mint az eredetileg eltervezett 1 csillagos valamiben – mert szállodának azt nem lehet nevezni amit választottunk először. A látnivalókra és kiállításra elegendőnek tartjuk az 5 napot.
Sky train és egy kiadós séta után megtaláltuk az irodát, ahol minden gond nélkül átírták a jegyeinket és még az üléseket is ki tudtuk választani.

Innen irány a város másik vége a Thai airways ahol a Koh Samui repjegyünket szerettük volna megvenni. Találtunk egy buszmegállót.. Mivel még buszon nem ültünk miért ne? Kb. irányban jó volt az útvonala ezért nem is hezitáltunk sokat az elsőt ami jött leintettük és addig mentünk amíg gondoltuk a térkép szerint. Majdnem jó helyen szálltunk le… 30 perces séta után elértük a metró megállóját. Azt meg kell említeni, hogy makulátlan a metró, nagyon profin megépített, mindenhol biztonsági emberekkel. Már a lejáratnál egy őr belenéz a táskákba…

A Petchaburi megállóig mentünk ahonnan már sima utunk volt a jól ismert kis csatorna kikötőjébe. Hajó…átszállás…hajó… és meg is érkeztünk a légitársaság irodájába.

A legolajozottabban működik itt minden, 10 perc és már meg is volt a jegyünk.

Ennyi utazgatás után már csak a medencére vágytunk, irány a hotelünk. Napozás, olvasgatás, fürdés.

Este még elvonszoltuk magunkat a kedvenc bárunkba internetezni. A kedvenc ital elnevezésem a „nice beer” volt amit egy bár tábláján olvastam 250,-THB-ért. Mivel 50-70 THB egy sör átlagosan ennek tudnia kell valamit gondoltuk. Majd saját szemünkkel is láttuk a különbséget. 250-ért jár 1 lány is mellé!

Visszafelé találtunk egy nagyon szép éttermet ahol görögdinnye koktélt ittunk és rákpogácsákat ettünk. Már éppen végeztünk amikor megláttuk azt a bébi elefántot akit minden este kihoznak az utcára és pénzért etetheti az ember. Ma nem bírtuk megállni, kerül amibe kerül meg akartuk simizni! Irtó helyes szőrös forma volt.

Nincsenek megjegyzések:

DEC.18.

Mr. Vu lett a helyi idegenvezetőnk! 11 körül indultunk a Hai Van hágóra, ami a híres császár város, Huē felé vezető, mintegy 130 km- es út r...